Diskuse

Tatínek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D89a42v63i38d 86V69l69k

8. 4. 2018 20:18

Měli jsme štěstí, že jsme mohli většinu života prožít zase bez vedoucí úlohy KSČ A Tobě KarmaR^R^R^R^

1 0
možnosti
MB

V nebi, se rýsuje docela dobrá patra. Vidím Vašeho tatínka, ve společnosti mého děda vykořisťovatele. Když byl takto, v r. 1950 ve svém obchodě osloven, díval se nechápavě kolem sebe - Ke komu je vlastně vedena řeč !? Nepochybně kolem pobíhá můj otec ze špatné rodiny, který se , jako vzdělanec - sžíval s dělnickou třídou a pral ovčí výkaly ! Vidím, jak se k nim blíží i můj druhý děda cestovatel, z legendárního vlaku ! Volá, "Tož kluci, jak jsme honili bolševika a ukradli mu ještě kus zlatého pokladu - Tak to byl svět, ještě v pořádku" ! ... Nepochybně se baví a navzájem si mají co sdělit ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Určitě !:-)Svět v pořádku ?! To si ani neumím představit, i když teď se lidem obecně žije dobře. Děkuji za čtení a někdy namaluji obraz " Nebeská setkání" , díky za inspiraci, knížku jsem i ilustrovala.

2 0
možnosti
VF

Můj tatínek nebyl nepřítel státu, pouze nepřítel lidu. Přitom lidu v době války dával potraviny na dluh. Jedna jediná paní dluh splatila alespoň tím, že po válce přinesla vykrmenou husu. Viděla jsem ty knihy nesplacených dluhů na vlastní oči. Národní výbor se naštěstí tatínka zastal, když StB hledala, co by mu přišila.

4 0
možnosti
DP

Tak to měl Váš tatínek opravdu moc štěstí. Moc jiných takové štěstí nemělo. A palec nahoru pro národní výbor u Vás, že se ho zastali. K tomu byla po únoru 48 potřeba velká odvaha.

4 0
možnosti
DP

Fajn blog, po knížce se při mé nejbližší návštěvě ČR podívám. Toto téma mě zajímá. Když sem koncem 50-tých let nastoupil v Tesle Brno, pracovala tam jako dělnice nějaká doktorka práv, po tom, co jí spravedlivě potrestala pěst dělnické třídy. Mladí ji oslovovali moc ležérně až nevkusně, ale starší, hlavně úřednictvo ale i část dělnictva jí neoslovili jinak než paní doktorko. Když nastupovala, tak všichni říkali "ta bude mít palec uprostřed ruky" ale kupodiva ta bývalá buržoustka zvládala i dost tvrdé dělnické práce velmi dobře a tím si získala respekt. Něco podobného sem zažil v dalším zaměstnání, tam v dílně pracovali taky dva "bývalí inteligenti" a i těm manuelní práce jim šla dobře od ruky.:-)R^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za čtení a poznámku. Mému tatínkovi manuální práce nešla, takže nebyl schopen plnit normy. Uměl jazyky a právo. Přes Kosmas Vám zašlou knížku kamkoliv.

0 0
možnosti
MJ

Ahoj Alžbeto, to odněkud znám...:-)

1 0
možnosti
LB

Magdo, právě čtu Vaše skvělé fejetony a moc si to užívám. Paráda!

VVV

2 0
možnosti
IM

Alžběto, gratuluji ke knížce:-)R^ a děkuju, že o ní píšete - ráda si ji přečtu.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, budete zaskočena otevřeností i prolínáním soudobého děje s minulostí.

1 0
možnosti
Foto

Díky, že tu dobu připomínáte "vlastní, rodinnou kůží"

3 0
možnosti
Foto

Bylo mi 5 let, když mohl se stát aspoň úředníkem v muzeu a pak se vypracoval na ředitele. Po dlouhých 15 letech.

To nebylo dobrodružství na pár měsíců. Dokonce se po absolvování 2 vysokých škol musel vyučit zámečníkem.Děkuji za přečtení. Knížka jinak je napsaná mým obvyklým ironickým jazykem.;-D

1 0
možnosti
LB

Kdysi mi můj vzácný přítel páter Alois vyprávěl, že byl v roce 1949 nasazený s dalšími příslušníky inteligence - právníky, filozofy, lékaři, duchovními atp. na stavbu mostu v Praze, který si mezi lidmi vysloužil název "most inteligence". Když byla stavba mostu v roce 1955 dokončena, všichni se na násady krumpáčů a lopat podepsali a uvedli i své akademické tituly.

StB měl Alois za krkem až do své smrti, ale nikdy duši ďáblu neupsal.

5 0
možnosti
Foto

Ano, jejich soudržnost byla veliká. Táta si nemohl ani vybrat místo, kde by byl dělníkem, filosofie byla - co nejdále od domova a rodiny. Děkuji za čtení.

2 0
možnosti
Foto

Alžběto - super. Tohle mi vyprávěl můj otec - naštěstí nebyl zavřený, ale o komunistech věděl svoje a naučil mě se dívat správným směrem.

Tohle svinstvo je třeba připomínat těm, kteří zapomněli, či zapomenout chtějí. R^

5 0
možnosti
Foto

Moje minulost je neobvyklá, v knížce najdeš hodně z rozporuplné minulosti. Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1207x
Svobodomyslná, nezávislá žena, bez strachu projevit svůj názor a postoj. Těším se ze života v této zdeformované společnosti, která zapomíná a přestává respektovat mnohé lidské hodnoty.

http://albetaV@twitter.com

vlckova@artvlckova.cz

Seznam rubrik