Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trumpův mramor a má prsa.

Nebude senzace. Trumpa nemám důvod žalovat. Šílenství  MeToo neprožívám.  Ale jeho honosný  černý  mramor a má nezanedbatelná  prsa sehrály hlavní roli v několikahodinovém dokumentu.

Stalo se to ještě v minulém století, kdy jsme s manželem odjeli na delší dobu do USA.  První z rodiny,takže  mimořádná událost.

„Všechno musím zaznamenat. Kromě focení budu vše natáčet na video,„ které jsme vůbec neměli.

Muž vyslyšel mé přání a z práce donesl pořádně těžký, objemný krám, čímž v devadesátých letech každá video kamera v Česku byla. V parametrech zdravého novorozence. Sony s váhou přes 3 kila, do prostoru trčel téměř půl metru. Vyšperkované několikahodinovým rétorickým poučením, jak mám na  těžkou drahou potvoru dávat pozor, nepustit mašinu  v žádném případě z krku, ani při jídle,  hlavně nenechat kameru ukrást pouličními zloději a grázly z Bronxu. Holt, firemní poklad. Technické proškolení proběhlo v pár sekundách.  V názorné edukaci zvládnutí off/on. Ostatní se prý rozjede samo.

 New York jsem nevychutnávala volným pohledem. Nýbrž zotročená neustálou tvorbou záznamu. Přes malou kukaň aparátu přitlačeného co nejtěsněji k oku. Anebo prokládala točení zběsilým focením. Vystresována ze strachu z krádeže, od rána do hluboké americké noci jsem pochodovala shrbena z tíhy přístrojů v nadměrně velkých sakách. Dle mého blbého úsudku měla schovat a chránit kameru i drahý fotoaparát před zloději a výstrahami zkušeného manžela. Zastaralá hi-tech technika na mém břichu budila v ulicích velkoměsta zvýšenou pozornost. Ostatní s batůžkem na zádech mačkali v ruce malé strojky. Rozhodně se neplížili  Manhattanem tempem zdecimovaného upoceného ověšeného otroka s archaickými přístroji a velkou dámskou kabelkou.

Ráda pozoruji a zaznamenávám věci ne masového zájmu. Takže prvně mě zaujaly pozlacené kliky v hotelu Plaza, kde na luxusní toaletě jsem vstřebávala pocity velkolepého vítězství a dobytí Ameriky. Údivu, že mě vůbec již u vchodu nikdo nevyhodil a já přirozeně zapadla do prostředí milionářů. Asi se umím patřičně a významně šklebit i v podivínském outfitu, s mimořádným přístrojovým vybavením.

 V Soho, místo galerií a pozorování specifického genia loci, ukotvilo  filmování v rozlehlém lahůdkářství  DeanDeluca přímo na Broadwayi. Neobyčejně velký krám a bufet s unikátními čerstvými specialitami z celého světa. Pečlivé snímání  nekonečných regálů potravin se vším možným, od švýcarských sýrů po japonské čerstvé rybičky, dalo zabrat. Tři hodiny trvala následní degustace delikates s filmováním a vysála finanční příděl na nákup hraček pro děti. Až na ulici mi došlo, že segment potraviny v rodině nikoho nezajímá. Budou muset vydržet koukat na předražená maďarská rajčata v New Yorku.

Pomalé procházkové tempo s technikou v rukou a na krku mě dovedlo před moderní černý mrakodrap. Zlaté velké písmena na průčelí, které bodnou každému do oka. Trump Tower.  V privátní části bydlí zde samé VIP-ky. Kromě Trumpových, Spielberg, Willis atd. Hned u vchodu do obchodního centra ohromí velký volný prostor několika pater, obložený krásným hnědým mramorem. Megalomansky, od země až po strop. Hm,Doník ujíždí na krásných ženách a na mramoru. Pokračuji  ve zběsilém točení, udivena množstvím nádherného kamene. Ani nevím jak, najednou natáčím mezi černými zdmi. Dostala jsem se do přísně chráněné recepce soukromých apartmánů, která působí dojmem výzdoby krematoria. Všude, do velkých výšek černý mramor a v něm zvláštní pohyb. To musím natočit zblízka. Rýhy v kamenu a v nich tekoucí voda. Bože, to je blbost. Zarputile pár centimetrů od zdi,  snímám doposud nepoznaný detail s proudící vodou, kamenem a pozlacením. To bude rodina koukat !

Večer, v  hotelovém pokoji,  před spaním, ve tmě, manžel pozitivně vyhodnotil množství záznamu a potřebu dokoupit další kazety. Pečlivě zkontroloval funkčnost přístroje krátkým zapnutím a vypnutím.„Vše v pořádku, bez problémů můžeš točit dál“.

Po návratu jsme sezvali naše příbuzné a pár kamarádů na promítání cesty po Americe. Nepamatuji si množství kazet, ale celé odpoledne posloužil náš obyvák jako domácí kino.  Napečené, nachystané studené mísy, pití, zvědavý tchán v první řadě a mohlo se začít. Ticho, napětí a první kazeta. Nic. Pouze šedivé zrnění.

„ Zkus to posunout“ nadějně zavelím

Nic. Nepříjemné zrnění na začátku, uprostřed, na konci. Všichni muži se pustili do revize přístrojů, kde neshledali žádnou chybu a tak vložili kazetu číslo dvě. Po chvilce zrnění se zřetelně  promítne blesková  sekvence černého mramoru s vodou a pozlacením. Ani nestihnu okomentovat, co za zázrak vidí.  Po dalším zrnění se na obrazovce  vyvalí má velká nahá prsa. Kdo je viděl, ví o čem mluvím. Tchán nosem téměř na obrazovce, já v studu a v mdlobách. Čočka zachytila technickou revizi kamery. Manžela ve tmě hotelového pokoje, kdy při zkoušce funkce off/on nic netuše mířil objektivem na mé svlékání. Napjaté ticho ovládl  potlačovaný smích osazenstva. Pak i další kazety jen zrnily. Takže z Ameriky jsem vydolovala do filmového záznamu Trumpův černý mramor a má prsa v noci. Záhada zrnění se vysvětlila až následný den, když choť se vrátil z práce. Lakonicky podotkl :

 „ Zůstal zapojený program „ noční vidění“ , který používáme ve firmě."

 Vodárenská výrobní firma točila zásadně v kanálech, ve vodovodních řádech, v trubních systémech, ve stokách,  revidovala spojky rour pod zemí.  Smutek marnosti, ostudy a studu zůstal se mnou delší dobu. Vodě, potkanům, trubkám, kanálům konkurovala prsa a Doníkův černý mramor. 

Autor: Alžbeta Vlčková | pátek 28.12.2018 13:59 | karma článku: 26,43 | přečteno: 1237x
  • Další články autora

Alžbeta Vlčková

Slintat dno

Samet v roku 1989 zažehl jiskru naděje na lepší budoucnost. Na konec trpké totality, na demokratickou budoucnost, na svobodný život.

4.2.2021 v 14:43 | Karma: 26,69 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Politika

Alžbeta Vlčková

Brno má a nemá 1400 kulturních památek, anebo Jak Brno přichází o památky

Každá kulturní památka představuje významnou stopu naší bohaté historie. Výjimečné předměty, nemovitosti, městské celky, tradice atd., neopakovatelně mapují dějiny, dotváří identitu národa a prezentují trvalé hodnoty.

19.1.2021 v 15:00 | Karma: 19,92 | Přečteno: 966x | Diskuse| Kultura

Alžbeta Vlčková

Milostný návrh

V životě prožívám ledacos. Poslední dobou většinou nečekaná překvapení z poznávání obsahu nových moderních slov. Místo porady absolvuji brainstorming. Nehodnotím návrhy, ale vizuály.

26.3.2019 v 15:18 | Karma: 28,98 | Přečteno: 1695x | Diskuse| Společnost

Alžbeta Vlčková

Byla jsem registrovaný lehký muž

Dokonce několik let. V československých tabulkách.Nekecám. I když puberta nemilosrdně dotvořila nohatou, vytáhlou figuru do ryze ženských, oblých proporcí, mám za sebou pár sezón kariéry a veřejné evidence v kategorii lehký muž.

11.2.2019 v 15:03 | Karma: 28,89 | Přečteno: 1279x | Diskuse| Společnost

Alžbeta Vlčková

Rasová diskriminace na vlastní kůži

Můžu prohlásit, že odlišné rasy přijímám a snáším celkem dobře. Od dětství navyklá koukat na arabské lázeňské hosty, beru vstřícně mého katarského souseda. Ovšem když Abduláha bezodkladně potřebuji, tak není k dohledání.

9.12.2018 v 12:37 | Karma: 40,36 | Přečteno: 4462x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

26. dubna 2024  14:54

Premium Zatímco Rusové rozšiřují průnik kolem strategicky položeného městečka Očeretyne, Ukrajinci řeší,...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1207x
Svobodomyslná, nezávislá žena, bez strachu projevit svůj názor a postoj. Těším se ze života v této zdeformované společnosti, která zapomíná a přestává respektovat mnohé lidské hodnoty.

http://albetaV@twitter.com

vlckova@artvlckova.cz

Seznam rubrik