Atentát

26. 11. 2015 16:39:00
První atentátník Václava Klause není Vondrouš, nýbrž JÁ ! ! ! Fakt. Pan Klaus ještě nebyl prezident, ale předseda vlády ČR. Já ne rozvedená, předdůchodová OSVČ, ale atraktivní manželka jednatele, ředitele úspěšné nadnárodní firmy.

Nepamatuji si rok události. Jenom mozek archivuje již zemřelého člena tehdejší vlády pana Luxe. V té době považovaného za nejvíc zlobícího politika. Vše dávná minulost! O Luxových nevyzpytatelných počinech plynul i můj nečekaný dialog s tehdejším panem premiérem.

Semlelo se to nečekaně. Mateřská mezinárodní firma mému manželovi draze zaplatila účast na prestižním ekonomickém fóru v Praze. Já vždy připravená úspěšně reprezentovat, / v tomto případě s perspektivou pouze na štěrkovém parkovišti na Žofíně mezi Audi a auty ještě vyšší třídy/, ocitla se nechtěně v neopakovatelné životní roli. V roli atentátnice. V černém kostýmku od Kenza.

Abych pochopila, v reálu viděla velikost i význam ekonomického fóra v životě mého muže, rychle vplul i se mnou do foyer Žofína.Umožnil mi na vlastní oči vidět politickou, vládní, ekonomickou smetánku. Nekompromisní scanner před vstupem do konferenčního sálu nepustil dál jeho legální kvér. Nakolik se mnou se nikde jinde než na parkovišti a ve foyer nepočítalo, skončila legálně držená zbraň bezpečně v mé luxusní černé kabelce. Ta s rozměry pytle na zajíce polkne mléko, tenisové výplety, noviny, zdravotní vybavení, izolační pásky, prostě všechno, co charakterizuje kabelku zralé ženy myslící na všechno. Najednou výrazně ztěžkla. Pan ředitel zůstal odlehčen a neškodný, já nečekaně ozbrojena. On vpuštěn dál splynul s davem ve velkém sále, usazen na sedadle adekvátním poplatku. Já zůstala přede dveřmi za čumila politických celebrit. V hlavě s fata morgánou pražských obchodů. Vznešené pomyšlení!

Dodnes se mi vybavuje první dojem davu ze Žofína - všude černo. Kontroly u vchodu, hostesky, policajti u scanneru, hosté, všichni v černém. Ekonomické fórum je funus? Má snad význam pohřbu? Mé rozjímání náhle přeruší skupina černooděnců . Přichází premiér Klaus s ochrankou v bezpečnostním útvaru odborně pojmenovaném " vajíčko". On ve středu a kolem zavalití kluci z ochranky. Rychlým krokem nečekaně vcucnou mezi sebe i moji bytost. Vytvoříme nový bezpečnostní útvar " supervejce". Černá jak oni, leč bez výrazu gorily, vyholeného zátylku, poslechových drátků, scanneru /ten Klaus nerad / grátis, laskavě uvedena usedám s nimi do VIP první řady. Odsud se neutíká, určitě ne za situace, kdy jsem se nechtěně stala součástí vládního doprovodu. Kvér ČZ 83 tajně tíží v kabelce mé lůno.Manžel nevěřícně kouká. Mé uši zahlcují různé informace o ukazatelích, trzích, burzách, prognózách. Poslouchám otupěle, bez zájmu, rozvláčné odborné lahůdky určené všežravým ekonomům.

Po několika hodinách bezduché přítomnosti s vysazeným mozkem a vnímáním, následuje luxusní raut pro vyvolené. V malém salonku pouze pro premiéra, VIP a zahraniční hosty. Na to by manželovy tisíce za normálních okolností nestačili. Všechno, celá hostina probíhá ve stoje. Bez možnosti odložit tašku. Zvědavě zkoumám barevné mini jídlo, vizuálně nerozlišitelné slané od sladkého. Koukám na ochranku, která v bezpečném prostoru nestřeží a nechává předsedu vlády klábosit se mnou. Ani nevím jak, nečekaně zůstávám u kulatého stolku úplně osamělá v dialogu s Klausem. Pouze my dva. Bez blízkosti ochranky. Moje .pravá ruka v tašce nervózně konejší zbraň nadupanou zásobníkem. V průběhu premiérova monologu, jak politicky vyřídit Luxe, honí moji mysl absolutně jiná představa. Kam mu to střelím. Určitě nezamířím nahoru. Co když netrefím hlavu? Střela skončí ve vzduchu , bez účinku. Vhodné bude možná zalomit ruku v lokti do pravého úhlu. Ta rána pak půjde přímo do břicha. Níž ne, to je blbé naprat mu to do koulí. Neuvěřitelně napjatá, vzrušená, rozechvělá řeším zásadní dilema. Udělám, neudělám, střelím, nestřelím............. Ovšem představa, že premiérova střeva zacákají moji značkovou kabelku, rozhodla. Nechám ho žít.

/fejeton/

Autor: Alžbeta Vlčková | čtvrtek 26.11.2015 16:39 | karma článku: 20.35 | přečteno: 1066x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.68 | Přečteno: 316 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 503 | Diskuse
Počet článků 28 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1191

Svobodomyslná, nezávislá žena, bez strachu projevit svůj názor a postoj. Těším se ze života v této zdeformované společnosti, která zapomíná a přestává respektovat mnohé lidské hodnoty.

vlckova@artvlckova.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...